1551623_10203827755726017_7646297287087907764_n

5 tips voor meer innerlijke rust..

Leestijd: 3 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Innerlijke rust, is dat niet iets wat we uiteindelijk allemaal willen?

In dit stuk deel ik een aantal tips met je voor meer innerlijke rust. Natuurlijk zijn er veel meer tips. Ik moedig jou daarom ook aan om jouw tips te delen. Veel leesplezier alvast!

Hier komen de tips:

Tip 1) Leef meer vanuit het hart…
Wanneer je het leven teveel vanuit het hoofd leeft zal er een dag komen dat je een bepaalde leegte in je leven ervaart. Deze leegte is niets meer dan het stemmetje van je hart dat je jarenlang hebt genegeerd.

We gaan dan alles erbij halen om deze leegte op te vullen, een mooie auto een relatie of huis in een andere buurt. Eigenlijk wel apart want we hebben weinig buiten ons nodig om gelukkig te zijn. De kunst van het geluk is in mijn optiek de kunst van het weglaten. Je beperken tot de essentie. Dat wat er voor JOU toe doet en deze waarheid te leven tot in elke vezel in je lichaam.

Tip2) Streef ernaar om te midden van de ‘chaos’ van alle dag kalm te zijn…
Sta je er wel eens bij stil hoeveel emotionele micro gebeurtenissen er zich per dag aandienen? Als je niet beter weet ben je als een soort magneet en zuigen deze emoties je leeg. Je leven wordt gedicteerd door omstandigheden.

Ontwikkel daarentegen een liefdevolle en vredige staat van bewustzijn en cultiveer dit. Je zou dit kunnen zien als jouw persoonlijke frequentie. Wanneer je het leven tegemoet treed vanuit deze krachtige frequentie zal je veel minder snel emotioneel uit balans zijn. Een krachtige tip is om wat vaker stil te staan wat vaker een moment voor jezelf te nemen. Wat voel je nu? Wat wil je lichaam je vertellen? Hoe meer je dit moet hoe sterker de connectie met je innerlijke kompas.

Tip 3) Wees je bewust van het EGO…
Het Ego kun je vaak zien als een enorme dief van je levensvreugde. Wanneer je je teveel door het EGO laat leiden leef je het leven voor een ander ten koste van jezelf. Het Ego verbreekt de banden met je hart waardoor je als een robot leeft. Het EGO wil dat je een groot deel van je leven door iets of iemand gekwetst voelt. Het EGO wil je ook laten weten dat je pas speciaal bent wanneer je meer hebt dan de medemens terwijl je al speciaal bent omdat je jezelf hebt.

Tip 4) Wees je bewust van je angsten..
Stel jezelf eens de vraag: “Hoeveel van mijn leven wordt geregeerd door angsten?” Vanuit energetisch oogpunt is angst een van de laagste energieën in het universum. Zolang angst je leven regeert zul je nauwelijks vooruit gaan. Zie het als een rugzak met vele bakstenen die je door het leven meedraagt. Zeker vandaag de dag, waarin veel mensen onzeker over de toekomst zich ‘angstig’ voelen
over wat er gebeuren gaat is het belangrijk om je hiervan bewust te zijn.

Neutraliseer angsten met een gezonde dosis moed. De kracht van DOEN is nog altijd duizend maal sterker dan de verlammende werking van ANGST. Herinner jezelf eraan dat HET GELOOF in jezelf elke angst doet verbleken..

Tip 5) Streef ernaar om LIEFDE te zijn…
Als angst en het EGO je van levensenergie roven. Dan doet LIEFDE het tegenovergestelde. Liefde slaat het EGO en ANGSTEN knock out. Zodra er liefde in het spel is maken het EGO en ANGST dat ze wegkomen. Niets geeft zo een krachtige impuls aan je gezondheid als het houden van jezelf. Net zo min donker en licht niet tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn in een ruimte, zo kunnen liefde en angst niet op hetzelfde moment aanwezig zijn. Wellicht weet je het niet , maar met het juiste inzicht in het begrip LIEFDE ben je in staat om wonderen te verrichten.

Waar je ook bent op je levenspad op dit moment, maak je geen zorgen dat je nog niet bent waar je wilt zijn en ga jezelf vooral niet vergelijken met een ander. Het mooie aan de bovenstaande punten is niet het ‘er zijn’ maar dat je elke dag mag werken aan jouw groei. Onthoud goed dat innerlijke rust weinig te maken heeft met het behalen van je doelen (voorwaardelijk) maar meer een innerlijke staat van zijn is (onvoorwaardelijk)

Hartelijke groet,

Mohammed Boulahrir

Wil jij ook niets missen en handige tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

  • Het balans in brengen van sommige hormonen
  • Afval tips
  • De invloed van bepaalde emoties op je gezondheid.
  • Tips voor een mooie huid & haar.
  • Je weerstand versterken
  • Overgangsklachten minimaliseren.
  • Burn-out
  • Handige voedingsweetjes.
  • etc.

Rechts onder deze pagina kunt u zich hiervoor inschrijven.

Deel dit bericht met je vrienden:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust