Behoor jij ook tot deze risicogroep?

Leestijd: 3 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

In dit artikel deel ik vier inzichten zodat je nog beter de leiding over je leven neemt.

1) Maak stilte een essentieel onderdeel van jouw leven.

Dr. Caroline Myss is een Amerikaanse filosofe. Ze schreef het boek ‘Why People Don’t Heal And How They Can’. Ze zegt daarover het volgende: ‘het lichaam weet bijna altijd hoe het zichzelf moet genezen. Het is de uitdaging om het denken tot rust te brengen.’

Kortom: maak stilte een essentieel onderdeel van je leven. Met stilte bedoel ik het loslaten van de identificatie met je gedachten. Hoe meer stilte, hoe beter je boven de alledaagse ruis kunt uitstijgen.

Het tegenovergestelde van stilte is chaos. Zodanig leven dat je wordt geleefd door de waan van alledag. Je bent continue brandjes aan het blussen en loopt achter de feiten aan.

Je kunt geen stilte ervaren als je druk in je hoofd. Vervang daarom steeds vaker het denken door het voelen. Wees je bewust van drama en vereenvoudig je leven totdat alleen de essentie overblijft. Voor de buitenwereld ben je dan wellicht saai, maar je wil niet weten hoe dat bijdraagt aan jouw ontspanning!

2) Heel je oude wonden.

Zolang er oude pijn in je cellen ligt opgeslagen, kun je jezelf niet goed op waarde schatten. Onverwerkte emoties in het lichaam, vertalen zich op mentaal niveau in gedachten van schaarste.

De stem van je innerlijke kind zegt bijvoorbeeld: “Ik ben niet goed genoeg”, of: “Ik ben niet mooi genoeg.” En al heb je dan het mooiste figuur van de wereld, je ziet het niet. Ook al krijg je alle kansen van de wereld, je pakt ze niet.

Als er iets is dat jouw hart gelukkig maakt, dan is het wel dat je als een tijger vecht voor jouw geluk. Telkens wanneer jij dat doet, springt je hart van blijdschap in de lucht. Dat is zelfliefde in het kwadraat.

Tip: velen van jullie hebben mijn boek al. Als je dit onderwerp interessant vindt, raad ik je aan om hoofdstuk 3 en 4 te lezen.

3) Vervang schaarste door overvloed.

Jezelf overvloed gunnen is ook een ultieme daad van zelfliefde. Overvloed is niet iets wat je moet verdienen, het is een natuurlijke energie die jij jezelf moet gunnen. Blijf je daarom focussen op mogelijkheden en roep deze mogelijkheden tot leven, wat er ook gebeurt.

Daarbij laat je steeds meer de controle los en leef je vanuit overgave en je hebt dus een diep vertrouwen in het leven. Let wel, de meeste mensen roepen telkens angsten en zorgen tot leven zodat die zich sneller manifesteren in hun leven.

Ik heb net als jij niet alle antwoorden, maar ik heb wel een diep vertrouwen in dat het goed komt. Hoe groot de uitdaging op mijn levenspad ook is.  En als het niet goed komt, dan is het ook goed. Deze gedachte brengt mij verder dan dat ik mij vooraf overal zorgen over maak.

Besef ook: je ergens zorgen over maken, is niet erg. Dat is heel menselijk. Waar het om gaat is dat je jezelf traint om je zorgen sneller los te laten, zodat ze geen grip krijgen op het denken. Mijn belangrijkste inzicht daarbij is dat zorgen vooral gevoeld willen worden. Hoe vaker je deze doorvoelt, hoe sneller ze oplossen en je ze dus kunt loslaten.

4) Memento mori.

De uitspraak “memento mori” komt uit het stoïcisme (een filosofische stroming) en betekent zoiets als: ‘gedenk dat gij zult sterven’.
De stoïcijnen waren van mening dat wie regelmatig goed nadenkt over de dood, automatisch goed nadenkt over het leven.
De meeste mensen zijn echter als de dood voor de dood. Logisch, want bijna alle angsten zijn afgeleid van de angst om dood te gaan.

Ik sta regelmatig stil bij de dood. Er zal een dag komen dat wij er niet meer zijn op deze mooie planeet. Hoe meer ik hierbij stilsta, hoe dankbaarder ik ben dat ik nu leef. Het spoort mij aan om de mooiste versie van mijzelf te worden en dat met de wereld te delen.

Er waren tijden dat ik het beste jongetje van de klas wilde zijn, nu wil ik de beste versie van mijzelf zijn. Elke dag weer streef ik ernaar om de mooiste versie van mijzelf te zijn. Mijn ervaring is dat het gedenken van de dood je een ontzettend krachtig wezen maakt. De eindigheid van dit aardse bestaan maakt dat ik mijn tijd veel minder verspil aan onzinnigheden.

Tot slot,

Dit waren ze dan: 4 inzichten zodat je nog beter de leiding over je leven neemt.
Ik hoop dat ze van waarde voor je zijn.

Heb je nog aanvullingen op dit artikel? Deel ze dan gerust in het reactieveldje hieronder. Op deze manier hebben we er allemaal wat aan.

Dankjewel alvast!

Hartelijke groet,

Ir. ing . Mohammed Boulahrir
Leerling van het leven.
www.poweracademy.nl

Agenda:

Masterclass: Vrouw en Hormoonhuishouding
Tijdens deze masterclass, krijg je een diepgaand inzicht in natuurlijke behandelstrategieën voor veelvoorkomende vrouwenklachten. Je krijgt daarbij een antwoord op vragen als:

Klik hier voor meer info over deze masterclass

Deel dit bericht met je vrienden:

12 reacties

  1. Heerlijk om te lezen. Van overlever nu meer int nu door veel kreativitei, draag graag kleurrijke kleding, maak mijn huis als thuis. Zooo anders als bij mijn pleegouders. Met 67 heb ik eindelijk een eigen identiteit ontwikkeld Kleurrijk, levendig en gevoelig . Fijne dag van Carinos

  2. Na het overlijden van mijn man wilden vrienden en fam. Mij helpen door vaak te vragen of ik meeging hier en daar naar toe. Zei: laat mij maar lekker thuis, ik laat mijzelf wel uit wanneer ik daar aan toe ben . Wilde mijn verdriet voelen.(Niet vluchten) .

  3. Bedankt voor deze weer geweldige artikel,
    Het helpt enorm veel om alles weer even te evalueren en verder te gaan

    Succes met alles Mohamed 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust