Een van de grootste geheimen van moeder natuur ontrafeld…

Leestijd: 2 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Een van de grootste geheimen van moeder natuur ontrafeld… In dit stuk wil ik het met je hebben over een van de grootste gezondheidsgeheimen van moeder natuur. Het is een kruid dat mega populair is in de oosterse wereld en effectief is bij het behandelen van veel klachten. Want geloof me; ik ben over het algemeen niet zo van de hyperbolen..maar voor deze krachtpatser maak ik graag een uitzondering.

Het is zelfs zo dat grote hoeveelheden van dit kruid zijn aangetroffen in de graftombe van Toetanchamon. Een van de bekende farao’s die Egypte heeft gekend. Ook in de verschillende religieuze boeken (de heilige koran en het oude testament) staat beschreven hoe effectief dit kruid is. Dit kruid is verder erg populair in Azië en het Midden Oosten en Afrika. Van oudsher staat dit kruid bekend als een kruid dat voor alles een genezing geeft behalve de dood. De afgelopen jaren worden de gezondheidsvoordelen van dit kruid in het ene na het andere wetenschappelijke onderzoek bevestigt. Op dit moment zijn er meer dan 500 onderzoeken gepubliceerd ! Wat ik zelf zo raar vind is dat dit kruid nog redelijk onbekend is bij het grote publiek in het westen.

Het is een kruid met een brede werking. Veelal wordt het ingezet bij huid en maag-, lever- en darmklachten, het activeren van het immuunsysteem(verhoogt de interferon productie en optimaliseert de verhouding tussen verschillende leucocyten)) en het bestrijden van infecties en allergieën (verlaagd het histamine sterk). Traditioneel wordt het ook ingezet bij de behandeling van: eczeem, psoriasis en artritis en om de bloedsuiker te stabiliseren.

Maar de vraag is nu over welke kruid heb ik het?? Ik heb het over Nigella Sativa, ook bekend als zwarte komijnzaad, habba sudda of blackseed oil. Ik raad je aan om op de wetenschappelijke database pubmed (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/) een aantal onderzoeken te lezen. Op dit moment zijn er al meer dan 500 studies gepubliceerd. Afgelopen jaar wilde de voedingsgigant Nestle zelfs dit kruid patenteren* gelukkig is het niet zo ver gekomen.

http://www.naturalnews.com/040155_nestle_food_patents_nigella_sativa.html

Ik ben zelf ook erg enthousiast over dit kruid nadat ik bij veel mensen in mijn praktijken hele mooie resultaten zag. Daarnaast is het niet duur en goed verkrijgbaar. Let wel dat je de koud geperste olie hebt bij voorkeur in een glazen en donkere fles. Er zijn namelijk grote kwaliteitsverschillen. Is er dan ook een nadeel? Yes!, de olie van dit kruid smaakt erg bitter. Maar ach dat hebben we er dan wel voor over!

Deel dit bericht met je vrienden:

2 reacties

  1. Dit zwarte komijnzaad bevat veel omega 6 vetzuren, ik dacht ergens te lezen dat we daar teveel van binnen kregen en weinig omega 3 , hoe zit dat dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust