sunburnos

Handige zomertips..

Leestijd: 2 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

In deze nieuwsbrief staat wederom de zomer centraal. Zo vertel ik je hoe je ervoor zorgt dat je huid zich sneller hersteld na een zonnebrand. Daarnaast deel ik een aantal handige tips met je zodat je veel minder snel verbrand. Ik zal het tenslotte met je hebben over het nummer één ingrediënt waarmee je op vakantie veel gezondheidsklachten kunt voorkomen. Volop zomertips dus. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee en veel leesplezier alvast!

Iedereen kent het wel. Je komt thuis nadat je in de zon bent geweest. Je gaat even douchen en dan pas zie je hoe rood je huid is! Je huid voelt erg warm aan en doet enorm veel pijn. Niet getreurd, want met de onderstaande twee producten zorg je ervoor dat je huid zich sneller hersteld.

Twee goede producten om de huid te kalmeren en te herstellen zijn aloë vera en kokosolie. De gel-achtige structuur van aloë vera werkt verkoelend. Daarnaast bevat het veel vitamines en mineralen die de huid hydrateren en de huid sneller genezen. Ook vermindert het jeuk.

Kokosolie wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid jong te houden. Wat veel mensen niet weten is dat kokosolie erg effectief is om de huid te kalmeren na een zonnebrand. Kokosolie bevat hele kleine moleculen die in staat zijn om tot in de diepere huidlagen door te dringen en de huid te hydrateren. Ook bevat kokosolie het stofje laurinezuur. Dit is een verzadigde vetzuur die bacteriedodende eigenschappen heeft en daarnaast ook ontstekingen remt.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huid minder snel verbrand?
Mensen met een getinte huid verbranden minder snel vanwege de aanwezigheid van het pigment: melanine. Nu is er een manier om de hoeveelheid pigment te verhogen indien je geen getinte huid hebt. En dat is door heel veel groenten- en fruitsoorten te eten die veel carotenoïden bevatten. Dit zijn hele gezonde stofjes die die tomaten en wortels hun kleur geven en je huid beschermen tegen de zon.

Wil je nog een sterkere bescherming? Dan raad ik je het supplement: asthaxantine aan. Het is een van de krachtigste carotenoïde in de natuur en tref je ook aan in algen en garnalen.  Ik zou zeggen probeer het eens en dan ga je begrijpen waarom zoveel mensen hier zo enthousiast over zijn!

Let wel, ga ook nu niet te lang in de zon liggen. Voor de gezondheidseffecten hoeft dat ook niet. Met een half uurtje in de zon krijg je al gauw 20.000 I.U. eenheden aan vitamine D binnen.

Tip van de week
Ga je op vakantie naar een warm oord waar de hygiënische standaarden niet zo hoog zijn? Zorg er dan voor dat je altijd wat gember bij de hand hebt. Gember mag je gerust een wonderwortel noemen. Het is uitstekend in te zetten bij misselijkheid en vooral heilzaam voor de maag. Daarnaast doodt het vele bacteriën, remt het ontstekingen en is het pijnstillend. Je kunt het raspen en in een kopje thee doen of gewoon in een kopje met warm water.

Deel dit bericht met je vrienden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust