soep

Het soep recept voor een ijzersterke weerstand

Leestijd: 2 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Nu het wat kouder wordt, stellen veel mensen mij de onderstaande vraag:
“Heb je iets dat mijn weerstand versterkt de komende maanden?”

Het zal je niet verbazen, maar ik heb iets wat jouw weerstand ontzettend versterkt!
Maak kennis met een goedgevulde groentesoep die een griepje of verkoudheid binnen
een mum van tijd in de kiem smoort! Dit recept is een feestje voor je darmflora en het
werkt als een krachtige crème voor je huid van binnenuit.

De mensen die eerder een lezing of een cursus mij hebben gevolgd, weten natuurlijk waar
ik het over heb. Zij hebben dit recept immers de toepasselijke naam: “de Skinbooster” gegeven
omdat je huid er van gaat stralen als je het regelmatig maakt.

Hieronder tref je het recept aan

Ingrediënten met heilzame prebiotische vezels.

(Deze stoom je of kook je in een pan met water)
1 kleine pompoen
2-4 wortelen
1 prei
1 broccoli
2 zoete aardappels
Eventueel: 300 gram voorgekookte linzen voor een extra bite en mineralen.

“Prebiotische vezels dienen als voeding voor de darmflora”

Weerstandboosters

(Deze gaan als eerst in de koekenpan).
3 gesneden uien
4 tenen knoflook
1-2 theelepels gemberpoeder.
2 theelepels kurkuma
½ bosje peterselie.

Bereiding

Snijd de pompoen, zoete aardappel, prei, wortels en broccoli in stukjes. Kook 1,5 liter water in een pan. Voeg alle groenten aan het water toe. Voeg vervolgens de kurkuma en peterselie toe aan het geheel. Laat het op een laag pitje verder koken.

Ondertussen…

Snijd de gember en knoflook en maak alles fijn met een vijzel. Heb je geen vijzel, dan kun je ook een keukenmachine gebruiken of rasp. Doe een eetlepel kokosolie of roomboter in een koekenpan, voeg hier de uien aan toe, evenals de gember en knoflook. Verwarm het geheel 5-10 minuten op een laag pitje. Het is belangrijk dat het op een laag pitje gebeurt, zodat alles smaakstoffen goed vrijkomen en er een lekkere aroma ontstaat.

Voeg de inhoud van de koekenpan toe aan de soeppan en pureer alles goed met een staafmixer. Voeg daarna pas de linzen toe aan het geheel, zodat de soep een ‘bite’ heeft. Het is beter als er een ‘bite’ blijft, want door het kauwen verbeter je de opname van alle voedingsstoffen.

Tot slot:
Na afloop kun je wat peper en zout naar smaak toevoegen, evenals kokosolie.
Ook kun je een biologisch bouillonblokje gebruiken om het nog meer op smaak te brengen. De totale kooktijd bedraagt 20-25 minuten.

Optie: Wanneer je niet alle kruiden in huis hebt, volstaat ook enkel 1-2 bouillonblokjes.
Ik gebruik regelmatig de onderstaande bouillonblokjes die tevens gistvrij zijn.
Mohammed Boulahrir

Hieronder tref je het bouillonblokje dat ik gebruik.

bouillon gistrvij

 

Heb je nog vragen?
Stel ze gerust in het reactieveldje hieronder.

Eet smakelijk alvast!

Hartelijke groet,

Mohammed Boulahrir
De soepman 😉

 

Deel dit bericht met je vrienden:

23 reacties

  1. Deze gaan we natuurlijk proberen. Temeer omdat al mijn favoriete ingrediënten er in moeten.
    Wel heb ik een vraagje mbt de toevoeging van gember.

    Ik gebruik altijd verse gember wortel.
    Maar graag verneem ik van jou wat nou meer gezondheids voordelen heeft. De verse gember wortel of de poedervorm.

    Alvast bedankt voor je uitleg mbt de gember, en voor het delen van je recept 👌

    1. Hi Mohammed,

      Super blij met jou tips. Ik ben ontzettend gek op groente en dit zijn idd ook mijn winterhapjes. Super gaaf om dan jouw tips mee te nemen. !!!

  2. Ziet er heerlijk uit! Kun je ook de ui etc fruiten en dan de groente daarbij toevoegen en het water? Of is deze volgorde een bewuste keus? Bedankt voor het recept!

  3. Bij het recept van de skin booster soep mis ik opgave van de hoeveelheid gember. De gember en de knoflook moeten worden gesneden en daarna in de vijzel worden bewerkt. Hoeveel gember wordt gebruikt in het recept?

    1. Er staat: 1-2 theelepels gemberpoeder, dat van dat snijden snapte ik ook niet, want er staat poeder, dus daar valt niets aan te snijden.

  4. Deze soep wil ik vandaag graag gaan maken! Lijkt me erg lekker en ik voel me niet helemaal fit. Een ding is me echter onduidelijk. Eerst benoem je als ingrediënt 1-2 eetlepels gemberpoeder. Verderop heb je het over verse gember fijnsnijden en dan in de vijzel doen. Zelf heb ik verse gember in huis en wil die dus graag gaan toevoegen. Alleen vermoed ik dat de dosering van vers vs gedroogde gember anders is…? Hoeveel verse gember dien ik te gebruiken?

  5. Hij staat t pruttelen, alles gord aangefruit dan pas water toegevoegd plus verse gember extra. Groentebouillon blokjes en peper voor de smaak en pit, ben benieuwd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust