Hoe houd je het zomergevoel vast?

Leestijd: 5 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

In 1963 schreef de Amerikaanse filosoof Joseph Murphy het boek De kracht van het onderbewustzijn. Nu, meer dan 60 jaar later, is dit boek nog steeds een bestseller. Van alle boeken die ik de afgelopen 30 jaar heb gelezen, behoort dit zeker tot mijn top vijf.

Murphy benadrukt dat het grootste geheim de kracht van het onderbewustzijn is. Onze gedachten en overtuigingen sturen niet alleen onze levensvreugde, maar ook onze acties en reacties.

Voor je onderbewustzijn maakt het niet uit of iets waar of onwaar is; het accepteert wat jij als waarheid voelt. Earl Nightingale, een andere Amerikaanse schrijver, vatte het in zijn boek The Strangest Secret als volgt samen: “You become what you think”, oftewel: “Je wordt wat je denkt.”

Zie je onderbewustzijn als een tuin. Streef ernaar om deze tuin vruchtbaar te houden met liefdevolle en vreugdevolle gedachten. Daar pluk je nu en in de toekomst de vruchten van. Wees dus alert op gedachten die je hiervan wegtrekken en langzaam een ravage aanrichten in je tuin.

Het onderstaande citaat van de Engels psycholoog Dr. David Hawkings, spreekt boekdelen wat dat betreft”

“Als we onze woede en wrok niet herkennen en verwerken, kan dit leiden tot een depressie, wat in feite woede is die tegen jezelf is gericht. Als we deze woede nog dieper wegstoppen naar het onderbewuste, kan het terugkomen in de vorm van lichamelijke klachten. Voorbeelden hiervan zijn migraine, artritis en een hoge bloeddruk, die vaak voortkomen uit langdurig onderdrukte woede.”

― David R. Hawkins, Letting Go: The Pathway of Surrender

Kortom:

  • Waar denk je vaak aan? Zijn het gedachten van schaarste of van overvloed?
  • Welke zorgen, angsten of teleurstellingen houden je bezig? (Besef dat deze gedachten je levensvreugde kunnen ondermijnen.)
  • Ben je in conflict met de wereld of heb je vrede met wat er is?

Hoe meer conflict je met anderen ervaart, hoe meer conflict er in jezelf aanwezig is.
De buitenwereld weerspiegelt immers je binnenwereld.

Waarom is het bovenstaande vandaag de dag zo belangrijk?

We leven in een turbulente wereld. Laat je niet verbitteren door wat er om je heen gebeurt. Het is makkelijk om je te verliezen in wat er misgaat, maar daarmee doe je jezelf tekort.

Zo weiger ik om mijn cellen te vullen met negativiteit. Ik heb geen controle over de buitenwereld, maar wel over mijn binnenwereld. Daarom focus ik me op wat mijn leven zin geeft: mijn dierbaren, mijn missie, en mijn bijdrage om deze planeet mooier te maken, hoe klein ook.

Natuurlijk ben ik ook maar mens en lukt dit niet altijd. Wat voor mij telt, is dat ik morgen een sterkere versie van mezelf ben dan vandaag.

Stel je eens een bewustzijnsstaat voor waarin je nog meer de leiding hebt over je leven. Je hebt al zoveel klappen van het leven gehad dat het je allemaal weinig doet. Je weet dat blijven liggen na tegenslag een optie is, maar je kiest er telkens voor om snel weer op te staan.

Misschien kom je iemand tegen die je wil triggeren en zijn of haar trauma’s op jou wil projecteren. Maar weet je? Het doet je weinig. Je hebt geleerd om als een leeuw(in) je binnenwereld te beschermen, ongeacht wat er gebeurt.

Denk eens na over wat dat doet met jouw energie…

“Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn.” ― Rhonda Byrne

Dat klinkt goed, maar hoe doe ik dat?

Ga zo min mogelijk in verzet.
Wanneer je constant denkt aan dingen die je liever niet hebt, creëer je continue microstress in je zenuwstelsel. Je zenuwstelsel raakt na verloop van tijd steeds meer ontregeld. Het gevolg hiervan is dat je minder levensvreugde ervaart en de kans op chronische aandoeningen toeneemt.

“Hoe vaker je in verzet gaat, hoe meer dit een gewoonte wordt.”

Hoe stop je het verzet?

Door je aandacht weg te nemen van je huidige beperkingen en te richten op wat je wel wilt. Blijf je aandacht dus focussen op mogelijkheden en roep deze mogelijkheden tot leven. Het belangrijkste daarbij is dat je dit vermogen om in mogelijkheden te denken blijft trainen, totdat je onbewust bekwaam bent. Je hebt het dus zodanig ontwikkeld dat je er goed in bent zonder dat je er aandacht voor hoeft te hebben.

Wellicht denk je nu het volgende:

“Ja leuk en aardig Mohammed, ik heb een deadline voor een opdracht die ik morgen moet inleveren”. Ik ben moe en heb geen zin om aan de opdracht te werken.

Ook dan kun je ervoor kiezen om te stoppen met het werk, zodat je even kunt ontspannen. Je kunt je bezighouden met de druk van de deadline (verzet/spanning), maar je kunt ook er ook voor kiezen om even een pauze te nemen (vrijheid/vreugde/ontspanning).

De beslissing om even rust te nemen vermindert de druk op de ketel zodat je minder gespannen naar de situatie gaat kijken. Bij het niet in verzet gaan is het dus essentieel dat je jezelf er altijd aan herinnert dat je de vrijheid hebt om het anders te doen.

Het doet me denken aan het werk van de bekende Oostenrijkse psychiater, Victor Frankl.

In het leven geven omstandigheden ons vooral stress wanneer we geen vrijheid ervaren. We hebben echter altijd de vrijheid om te bepalen hoe we met de omstandigheden omgaan. Ik citeer de beste man, “Tussen stimulus en respons ligt een ruimte. In die ruimte ligt onze vrijheid en onze kracht om onze respons te kiezen. In onze respons ligt onze groei en ons geluk besloten.”

Tot slot,

Ik wil deze inspiratiemail eindigen met een kleine opdracht:
Probeer je vandaag nog meer bewust te zijn van alles wat je niet wilt. Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets groots. Hoe goed lukt het je om je aandacht te verleggen naar wat je wel wilt? Hoe goed lukt het je om je onderbewustzijn te vullen met vreugdevolle en hoopvolle gedachten?

Wanneer je dit niet gewend bent, ga je merken dat je allerlei tegenwerpingen bedenkt om in verzet te blijven. Wees je bewust van dit verzet en herinner jezelf eraan dat je ook nu de vrijheid hebt om anders te reageren.

Het lijkt iets kleins, maar het heeft een ontzettend grote invloed op je dag.

Ik wens je een prachtige dag!

Hartelijke groet,

Ir. ing. Mohammed Boulahrir
Orthomoleculair therapeut & Klinisch psycho neuro-immunoloog
Maar bovenal leerling van het leven.🙏
www.poweracademy.nl

Vragen en of opmerkingen?

Heb je nog vragen n.a.v. het bovenstaande artikel?
Stel deze dan in het relatieveldje hieronder.

Binnenkort is het zo ver!

Dan start onze online opleiding Master Your Health.

Tijdens deze opleiding leer je veel meer dan alleen over voeding.
Je krijgt antwoorden op essentiële vragen over je energieniveau, hormonen, darmgezondheid en de impact van emoties op je gezondheid.

Op een eenvoudige manier leg ik je de kern uit, zodat je door alle verwarring en tegenstrijdigheden heen prikt. Ik deel daarbij de belangrijkste inzichten die ik de afgelopen 15 jaar heb opgedaan als therapeut zodat je nog beter voor jezelf kunt zorgen.

Wil je meer weten over deze opleiding?

Klik dan hier

 

 

Deel dit bericht met je vrienden:

4 reacties

  1. Dag Mohammed,

    Hoe ga je als kwetsbaar persoon om met iemand die een groot ego heeft en zichzelf vaak op de borst slaat. Het is dan wel op eieren lopen. En die aan de andere kant ook wel goed kan zijn. Is die op 80-jarige leeftijd nog aanpasbaar? Heb je technieken daarvoor?
    Ik vraag me af of die persoon iets in het leven te kort is gekomen.

    Zou je daar eens aandacht kunnen besteden, want alles maar accepteren roept enorm veel stress op.

    1. Voor mij is jouw situatie volkomen herkenbaar
      Kies voor jezelf, hoe lang heb je nog om voor jezelf te leven?
      Gooi de jaren niet weg in meer van t zelfde
      Zorg goed voor jezelf Heb jezelf lief!
      Geniet van wat voor jou belangrijk is!!!

  2. Geweldige inspirerende mail, bedankt voor het delen. Deze bewaar ik voor de momenten dat ik stress ervaar omdat ik meer met de buitenwereld als met m’n binnenwereld bezig ben! Dank!

  3. Beste Mohammed
    Je heb weer een mail geschreven in een begrijpende taal vanuit jou gevoel en ervaring dat is geweldig vooral de liefde die er inzit zo wordt deze wereld mooier!❤️
    Bedankt voor deze mooie levenslessen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust