Illustration depicting a green roadsign with a success concept. Blue sky background.

Hoe jij ervoor zorgt dat je sneller en eenvoudiger jouw doelen behaalt.

Leestijd: 3 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Iedereen heeft wel eens een aantal doelen gesteld. Wellicht weet je hoe lastig het soms is om je doelen te behalen. In dit stuk deel ik drie inzichten met je zodat je sneller en eenvoudiger jouw doelen behaalt in 2016.

Hier komen ze dan!

Inzicht 1: Vergeet wilskracht en vergroot je passie!

Stel je eens voor dat je 5 kg wilt afvallen. (Dit kan natuurlijk ook een ander doel zijn)  Je besluit om wat gezonder te gaan eten en regelmatig te sporten. In het begin vliegen de kilo’s eraf. Naar verloop van tijd gaat het echter minder snel en daalt jouw enthousiasme. Sterker nog, je gaat er steeds  meer tegenop zien en uiteindelijk stop je ermee.

Waar is het misgegaan vraag je je af?

Vaak koppelen we het geluk aan het resultaat. In dit geval is dat het verliezen van 5 kg. Wat nou als we het geluk zowel koppelen aan het resultaat als ook aan de weg naar het resultaat? Het afvallen moet niet het belangrijkste zijn maar het geluk dat een gezonde lifestyle je geeft. Zo leer ik cursisten tijdens de training “Master Your Health” om te genieten van een gezonde lifestyle en niet te gefocust zijn op het resultaat van een gezonde lifestyle. Het paradoxale is dat je jouw doelen dan veel eenvoudiger behaald!

Inzicht 2: Handel alsof je jouw doelen al hebt gerealiseerd.

Stel je eens voor dat je een doel voor ogen hebt.  Diep van binnen denk je.. No WAY! Dit ga ik nooit halen! Wat denk je dat jouw onderbewuste brein hiervan zal vinden? Onthoud altijd dat in 9 van de 10 gevallen het ‘volhouden’ door je onderbewuste brein wordt bepaald. Het is daarom belangrijk dat je handelt alsof je het doel al hebt gerealiseerd.

Waarom is dit zo belangrijk?

Wanneer je geen vertrouwen hebt in het realiseren van jouw doelen gaat dit altijd gepaard met een vorm van angst. Angst is een emotie met een zeer lage energie. Op een onderbewuste niveau kost het je veel energie om je doelen te behalen.

Hoe laat je deze angst als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Door een onwrikbaar vertrouwen te hebben in jezelf schakel je de angst uit en schiet je energetisch gezien als een pijl in de lucht. Zowel je onderbewuste- als je bewuste brein zijn nu congruent zodat het behalen van je doelen moeiteloos gaat.

Inzicht 3: Zorg eerst voor inzicht en ga dan tot actie over!

Laten we bij ons voorbeeld blijven van het afvallen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet wat je moet eten en hoe je moet sporten. Het probleem is dat veel mensen afgaan op losse feitjes.

Wanneer je je echter verdiept in het grotere plaatje en wat voeding voor je kan betekenen zul je zien dat het 1000 keer sneller gaat. De crux zit hem in het verkrijgen van INZICHT. Met kennis/losse feitjes wordt het erg lastig om je doelen te behalen. Het verschil tussen kennis en inzicht is dat INZICHT veel meer emoties losmaakt. Uiteindelijk vormen positieve emoties de brandstof voor het behalen van je doelen.

Dat is ook de reden waarom tijdens de training Master Your Health de focus ligt op INZICHT. Hoe zit het met de darmen, de bijnieren de schildklier of een te hoge oestrogeenspiegel, etc. Welke emoties maken ‘veranderen’ lastig? Hoe doorbreek je dit? Je zult zien dat je dan veel sneller afvalt, meer energie krijgt of je  immuunsysteem versterkt.

Goed, we zijn alweer aanbelandt aan het einde van deze nieuwsbrief. Ik hoop dat het van waarde voor je is en dat het je helpt bij het behalen van jouw doelen in 2014.

Indien je meer wilt weten over het stellen van doelen of meer inzicht wilt in jouw gezondheid, raad ik je het gratis seminar: “Een ijzersterke gezondheid” aan dat wij in verschillende steden verzorgen.

Tijdens dit seminar ga ik het o.a. met je hebben over:

•   Slimme strategieën voor meer energie.
•   1 grote fout die veel mensen maken als ze willen afvallen.
•   De voedingsmiddelen die je nu waarschijnlijk eet en     die tevens slecht zijn voor je gezondheid.
•   Hoe bepaalde emoties jouw gezondheid saboteren zonder dat je dit weet.
•   Programma “Master Your Health”

Meer informatie en de vele reacties tref je ook aan als je HIER klikt.

Deel dit bericht met je vrienden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust