glutenvrije pizza

Recept voor de gezondste en lekkerste pizza.

Leestijd: < 1 minuut

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Ingrediënten voor de pizzabodem:

  • 120 gram (2 kopjes) geraspte bloemkool
  • 120 gram geraspte oude kaas
  • 3 kleine eieren

Ingrediënten voor op de pizza**

  • 100 gram champignons. (3-4 champignons in schijfjes snijden)
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 rode uien
  • Tomatensaus
  • Pesto blaadjes naar smaak.

**Let wel dit zijn de ingrediënten die ik heb gebruikt.
Gebruik gerust andere ingrediënten om op de pizza te doen.
Denk hierbij aan olijven, spinazie, rucola, aubergine, avocado, broccoli maar ook zalm of tonijn.

Uitleg pizzabodem

Doe de geraspte bloemkool, geraspte kaas en drie kleine eieren in een kom en meng alles goed.
Leg het mengsel vervolgens op bakpapier en maak een pizzavorm zoals ik hieronder heb gedaan.
Leg enkel de pizzabodem in de over en laat dit bij 220-230 graden 15 minuten bakken.

Maak van dit mengsel een mooie ronde vorm.

Topping:

Nadat je de pizzabodem 15 minuten hebt gebakken, doe je wat tomatensaus op de bodem.
Je kunt het ook zonder tomatensaus doen indien je dit niet in huis hebt.
Je kunt nu twee kanten uit of je legt direct alle ingrediënten op de pizzabodem of je verhit deze eerst kort in een steelpannetje. Ik heb dat laatste gedaan omdat het dan net iets lekkerder smaakt.

Doe nu weer de pizza in de oven en laat het 10-15 minuten bakken.

Zo eenvoudig is het!
Zie hieronder het resultaat.

glutenvrije pizza

Ik wens je veel succes alvast met het klaarmaken van de pizza!

Hartelijke groet,
Ir. ing.  Mohammed Boulahrir
Orthomoleculair therapeut & Klinisch Psycho Neuro Immunoloog

P.s. heb je nog vragen over deze pizza of is iets nog onduidelijk laat het mij dan weten in het relatieveldje hieronder.

Deel dit bericht met je vrienden:
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

9 Comments

    1. Hi Linda,
      Dit doe je bij het mengsel voor de pizzabodem.
      denk aan 2 grote of drie kleine eieren.
      Groetjes,
      Mohammed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0