innerlijke rust

Waarom ik verliefd ben op stilte..

Leestijd: 4 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Het beoefenen van stilte heeft mij het afgelopen jaar zoveel gebracht dat het met geen pen te beschrijven is. Ga maar na, we hebben meer dan 40.000 gedachten per dag. Elke gedachte die opkomt, verbruikt energie. Wanneer we onrustig zijn, hebben we meer energieverslindende gedachten, zodat we vaker vermoeid zijn. Je kunt het zien als een kraan die de hele dag door openstaat. Alleen stroomt er nu geen water door de kraan, maar jouw levensenergie.

Wat het erger maakt, is dat gedachten van zorgen, angst of twijfel ons gevoelsleven domineren. Deze gedachten vinden veelal onbewust plaats en hebben een grote invloed op ons energieniveau.

Waarom ben ik dan verliefd op stilte?

Sinds ik stilte beoefen, is mijn hart meer online. Ons hart is offline wanneer we teveel vanuit het hoofd leven. Juist dit verzwakt ons. We willen vooruit, maar we komen nauwelijks vooruit omdat de snelheid waarmee we vooruitkomen in het leven grotendeels door het onderbewuste wordt bepaald.

We maken zo rondjes, raken verstikt in het web van het denken en zijn steeds meer teleurgesteld in het leven…
 
We willen zo graag vooruitkomen. Maar hoe kom je vooruit als je onderbewuste als een op hol geslagen paard is?? Door stilte heb je de teugels van je leven veel meer in handen.
Natuurlijk heb ik soms ook mijn twijfels of angsten. Daarvoor ben ik ook maar een mens. Door de stilte in mijn hoofd echter, herken ik de energie- verslindende gedachten veel sneller zodat deze niet met mij aan de haal gaan.
 
Door het beoefenen van stilte zit ik hoger in mijn energie, sta ik krachtiger in het leven en leef ik meer vanuit INSPIRATIE.

Hoe beoefen je stilte?

Begin en eindig de dag met 20 minuten niets doen.
Ga rustig op een plekje zitten.
Dit is jouw moment! Ga met je stilte 4aandacht naar binnen en wees stil..
 
In het begin kan het voelen alsof je in een emotionele achtbaan zit en wordt het juist onrustiger in je hoofd tijdens deze 20 minuten. Dit kun je zien als een afkickverschijnsel omdat we vaak verslaafd zijn aan het denken. Het enige wat je hoeft te doen is om een gedachte te herkennen voordat de emotie met je aan de haal gaat. Na verloop van tijd wordt je hier steeds beter in en komt er meer stilte in je. Deze stilte wordt langzaam jouw natuurlijke staat van zijn en dat voelt heerlijk!

Wat als dit voor jou niet werkt?

Hoe meer we geïdentificeerd zijn met onze gedachten, hoe minder innerlijke rust (stilte) we ervaren. Geïdentificeerd zijn wil zeggen dat een groot gedeelte van ons waarnemingsvermogen wordt gebruikt door zich herhalende gedachtepatronen.

Het gevolg is dat je in het moment minder innerlijke rust ervaart. Zo kan het zijn dat je een wandeling maakt in de natuur, terwijl je met jouw aandacht ergens anders bent. Je bent bijvoorbeeld geïdentificeerd met je zorgen, angsten of bepaalde dingen in je leven waar je de controle over wilt hebben. Je leeft dus wel, maar geniet steeds minder van het moment.

Er zijn een aantal dingen die je dan kunt doen.
Stap 1)

Stel jezelf bijvoorbeeld een vraag waarmee je boven jouw gedachten uitstijgt. (Je laat hiermee de identificatie los met je gedachten)
Dit zijn bijvoorbeeld een aantal vragen die ik mijzelf regelmatig stel.
“Wat is de kwaliteit van mijn gedachten op dit moment?”
“Voel ik mij nu ontspannen of gespannen?”
“Voel ik liefde, vreugde of innerlijke rust in mijn lichaam?”
“Wat voel ik nu?”

Stap 2

Nadat jij jezelf deze vraag hebt gesteld, ga je met jouw aandacht naar de fysieke sensatie die het teweeg brengt in jouw lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld spanning voelt,  ga je met jouw aandacht naar deze fysieke sensatie. Voel deze fysieke sensatie bewust en let erop dat je hier geen oordeel over hebt. Denk bijvoorbeeld aan: ik voel spanning en dat is goed of slecht of ik voel spanning en dat komt daardoor, etc. Elk oordeel brengt immers weer een reeks gedachten op gang zodat je weer geïdentificeerd bent met deze gedachten.

Voel in plaats daarvan bewust deze fysieke sensatie. Hoe bewuster je dit doet, hoe meer spanning je oplost. Het gevolg hiervan is dat je het contact met jouw innerlijke stilte herstelt. Oefen dit en blijf dit oefenen en zie wat voor moois het je brengt!

Ik wil deze nieuwsbrief eindigen met een van mijn favoriete quotes van de bekende schrijver Eckhart Tolle.

Wanneer je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in deze wereld.

Tot zover lieve mensen.
 
ALLES=ENERGIE=BEWUSTZIJN
Hartelijke groet,
 
Mohammed Boulahrir
Wat is jouw favoriete manier om helemaal tot rust te komen? Laat hieronder jouw meest rustgevende tip achter. Ik ben heel erg benieuwd. Alvast bedankt!

Uitnodiging: lezing Vrouw en Hormoonhuishouding 

Deze lezing zal in verschillende steden worden verzorgt in september-oktober 2019

Tijdens deze lezing deel ik verder een aantal krachtige tips en inzichten, waarmee ik de afgelopen 10 jaar als orthomoleculair therapeut veel mensen heb geholpen. Ik hoop zo meer vrouwen op weg te helpen naar een stralende gezondheid waarin het zelfhelend vermogen centraal staat.

De onderstaande onderwerpen komen aan bod

 • Waarom je je sneller ongelukkig, angstig of ‘leeg’ voelt wanneer het hormoon progesteron minder wordt aangemaakt (wat bij veel vrouwen het geval is)+ tips om de afgifte van dit hormoon te verbeteren.
 • Hoe zorg je voor een sterke weerstand, gewichtsverlies en meer energie?
 • Tips om klachten rondom de overgang te verminderen. Denk hierbij aan opvliegers en slaapproblemen.
 • Hoe verminder je klachten rondom je maandelijkse periode?
 • Wat zijn de belangrijkste oorzaken van een trage schildklier en tips voor een gezonde schildklier?
 • Wat is nu gezonde voeding waar je darmen blij van worden?
 • Om welke voedingsstoffen ‘schreeuwt‘ je lichaam bij een stressvol of druk leven?
 • Hoe emoties onze gezondheid beïnvloeden (dit wordt sterk onderschat en is ook erg waardevol)

Wanneer je op “Meer info klikt” tref je alle data en steden aan waar deze lezing zal plaatsvinden. Ook kun je hier jouw plekje reserveren.

[us_btn text=”MEER INFO” link=”url:https%3A%2F%2Fpoweracademy.nl%2Fvrouw-en-hormoonhuishouding%2F|||” size=”30px” align=”center” icon=”fa-hand-o-right ” iconpos=”right”][us_separator type=”short”]

Deel dit bericht met je vrienden:

15 reacties

 1. Als je heel dicht bij jezelf bent en je stuit blijft voelen denk je niet maar voel je. Ook je lievelingskleur in je hart visualiseren en blijven focussen maakt je stil en vrij

 2. Yoga, het luisteren en kijken naar de zee.
  Het aaien van de kat.
  In een onbekende omgeving wandelen.
  Een nieuw recept uit proberen.

 3. meer ruiken, voelen, proeven, luisteren naar de natuur en de prikkels om ons heen, zonder erover na te denken…. alleen absorberen en de prikkel zijn werk laten doen.. je mee laten slepen van deze prikkel… zo intens mooi is de wereld om ons heen , onze schepper prijzen en danken hiervoor.

  1. Moestuinieren is mijn ding om een met de natuur te zijn…en idd meer ruiken (de geur van de aarde, de bloesems) , voelen, proeven (aardbeien, rode bessen, frambozen) en het horen zoemen van de steeds minder voorkomende bijen… maken dat ik me goed voel en ondanks dat we niet meer als paradijsmensen leven is het vooral goed om je Schepper te danken voor alles wat je die dag mocht doen!

 4. Ik was altijd op de vlucht voor mijn angsten. Ik sta bewust stil bij de angst en laat het helemaal toe. Nu merk ik dat de angst minder angstig is omdat ik heb ervaren dat ik groter ben dan mijn angst. Zo verlies ik me steeds minder snel en raak ik niet meer in paniek

 5. met mijn rug tegen een boom aan zitten..voelen en in contact komen mer die boom..moeder natuur naar binnen halen

 6. Ik geloof dat we in t wereldse leven altijd een STUKJE onrust zullen ervaren. De kunst is juist hierin tot jezelf te komen. De onrust omarmen. Dichtbij je gevoel te blijven. Accepteren en loslaten. Valt niet altijd mee!!!
  Eenmaal de kunst in handen….je door alle dagelijkse prikkels, rust in jezelf vind. Accepteren en loslaten. Een bevrijding voor diegene die t echt ervaren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust