vastgeroeste patronen

Hoe doorbreek je vastgeroeste patronen?

Leestijd: 3 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Wellicht heb jij ook wel eens het onderstaande meegemaakt.

Je wilt graag iets, maar het lukt je niet.

Je wilt bijvoorbeeld jouw gezondheid versterken, een andere baan of een liefdevollere relatie.

Op de een of andere manier lukt het je echter niet.

Er is een vastgeroest gedragspatroon dat het behalen van je doel in de weg staat.

Je koopt een boek of een cursus en gaat aan de slag om deze patronen te doorbreken.

In het begin ben je heel enthousiast, naar verloop van tijd daalt je enthousiasme en val je terug in je oude gedrag.

Je bent teleurgesteld in jezelf en begint te twijfelen aan je wilskracht.

Uiteindelijk leg je jezelf erbij neer.

Herkenbaar?

Voel je vooral niet schuldig.

Ik heb dit de afgelopen 20 jaar minimaal 100 keer meegemaakt en weet hoe frustrerend het soms is.

Totdat ik ontdekte hoe denken, voelen en het immuunsysteem samen ons gedrag beïnvloeden.

Alles staat of valt met energie.

Het doorbreken van vastgeroeste patronen kost veel energie.

“Het doorbreken van vastgeroeste patronen is vaak moeilijk. Niet omdat we een gebrek aan wilskracht hebben, maar omdat ons lichaam moe is.”

Ja je leest het goed.

Maar waarom is je lichaam moe, denk je?

Daarvoor zijn 4 oorzaken:

 • Het onderdrukken van onverwerkte emoties uit onze jeugd kost veel energie. Iedereen heeft onverwerkte emoties. Hoe meer we als kind onze behoeften hebben onderdrukt, hoe minder we als volwassene aanvoelen wat ons lichaam nodig heeft. Het gevolg is dat we in veel gevallen beslissingen nemen die ons lichaam nog meer uitputten.
 • Een chronisch actief immuunsysteem.
  8,6 miljoen Nederlanders hebben een chronisch actief immuunsysteem (bron). Een chronische actief immuunsysteem rooft 24 uur per dag kostbare energie weg van je hersenen.
 • Psycho-emotionele stress tast de prefrontale cortex aan.
  Niet alle gebieden in de hersenen zijn even gevoelig voor stress. Stress tast vooral de hippocampus (korte termijn geheugen) en de prefrontale cortex aan. De prefrontale cortex is vooral betrokken bij het maken van bewuste en intelligente keuzes. En laat nou juist de prefrontale cortex een cruciale rol hebben bij het doorbreken van vastgeroeste patronen!
 • We volgen niet onze zielsmissie.
  Wie ben je? Waarom ben je hier op deze planeet? Wat maakt jou gelukkig en wat maakt je verdrietig?
  Het kan zijn dat je geen gevoel hebt bij wat ik een zielsmissie noem. En toch kan het je helpen. Ik heb gezien dat hoe minder goed je jezelf kent, hoe meer energie je verliest op je levenspad.

“Wat je diepe vreugde brengt, wijst naar je zielsmissie”

De belangrijkste reden waarom iemand niet zijn/haar zielsmissie volgt is een te groot EGO. Je leeft een leven voor de buitenwereld en vergeet je eigen behoefte.

En nu komt het lieve mensen..

Al deze vier factoren zijn met elkaar verbonden!

In het lichaam is op energetisch vlak alles met elkaar verbonden. Al deze vier factoren zorgen ervoor dat de energie niet goed doorstroomt in je lichaam.

Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan waar jouw grootste energieblokkade zit. Kortom wat is jouw zwakste energieschakel?

Het is belangrijk om te beginnen met die zwakste schakel. Gaat het bij jou vooral om onverwerkte emoties of mis jij juist een zielsmissie?

Als je inzicht krijgt in welke van de bovengenoemde vier factoren het is, kun je daarmee energie vrijmaken. Zodat je daarna eenvoudiger je vastgeroeste patronen kan doorbreken.

De verschillen in energieblokkades zijn ook de reden dat de ene persoon meer heeft aan NLP of een vorm van cognitieve gedragstherapie en de ander meer baat heeft bij EMDR therapie. En weer een ander moet juist werken aan een sterker immuunsysteem.

Interessant Mohammed, ik wil hier meer over weten..

Goed om te weten dat gedragsverandering niet ligt aan een gebrek aan wilskracht.

….maar hoe ga ik ervoor zorgen dat mijn lichaam minder moe is?

… hoe krijg ik inzicht in mijn energieblokkades?

De komende maanden ga ik je daarbij helpen. Ik zal de komende tijd ook vaker over dit soort onderwerpen spreken/schrijven en ga heel wat hartverwarmende inzichten met je delen!

Ik doe dat omdat dat dat een onderdeel van mijn zielsmissie is. Hieronder tref je deze aan.

“Het is mijn missie dat de mensheid hoger in haar energie komt zodat we niet alleen langer gezond blijven, maar dat we ook een bijdrage leveren aan een liefdevollere planeet. Juist NU is het belangrijk dat wij samen onze energiefrequentie verhogen

(Hoe ik hierop ben gekomen, lees je wanneer je hier klikt)

Nu is de beurt aan jou!
Ik vind het hele interessante materie, dat zul je wel gemerkt hebben. Maar is het ook van waarde voor jou? Laat gerust een reactie achter.

Durf jij het aan om jouw zielsmissie met ons te delen?
Deel het gerust ook in het reactie veldje hieronder. Heb je daarbij hulp nodig? Zet het ook in het relatieveldje hieronder. Samen staan we sterk en je weet nooit wie het leest!

Dank alvast voor je bijdrage!

Hartelijke groet,

Mohammed Boulahrir
Leerling van het leven.
www.poweracademy.nl

Deel dit bericht met je vrienden:

23 reacties

 1. Ongelooflijk Mohammed, dit bericht komt echt op de juiste timing! Nadat ik me heb ingelezen over hoe hersenen en ingesleten patronen een beetje werken ging ik aan de slag om wat positieve en gezonde verandering door te voeren in mijn leven. Echter ging dit, zoals jij al omschreef, een tijdje goed waarna ik weer in het zelfde patroon belandde.
  Vanochtend wist ik het even niet meer.. Ik heb dua gedaan voor hulp… en voila, vandaag verscheen jouw bericht in m’n mailbox.

  Vol smart wacht ik je volgende berichten af! Want aan de onderwerpen die jij bespreekt had ik nog niet gedacht, en ik vind het ontzettend interessant.
  Fijn dat je op deze manier jouw zielsmissie volgt !!
  Barraka Allahu fiek voor het delen.
  Salamaleikum

 2. Dit komt als geroepen. Zo herkenbaar. Iets beginnen en dan… geen energie meer om door te gaan. Zelfs een boek uitlezen is zwaar nu, terwijl ik vroeger boeken verslond
  Hoop dat ik iets kan leren voor mijn immuunsysteem , ik heb o.a Lupus.
  Ik wacht in spanning af.
  Dank alvast.

  1. Hoi Rina, ik las je berichtje en ik vraag me af of jij ook SLE hebt. Bij mij is dat vorig jaar ontdekt en ik ben benieuwd hoe jij ermee om gaat, wat precies jou klachten zijn, en eventuele oplossingen. Misschien kunnen we iets van elkaar leren. Ik hoop van je te horen.

  2. Ik wil zo graag leren loslaten..heb daar erg veel moeite mee blijf te vaak beren op de weg zien wil zo graag het glas half vol zien ipv van half leeg groet Nathalie

 3. Ik ben helemaal binnenste buiten gekeerd en niks kan mijn vermoeidheid verklaren en nu komt jouw mail …… benieuwd wat je er nog meer over te vertellen heb en misschien dat ik er wat mee kan.

 4. Wel, ik moet zeggen dat ik ze alle 4 had. Sinds kort heb ik Feng Shui ontdekt en ben een PRO cursus begonnen. Sinds heb ik bakken energie. Zo interessant wat je allemaal kan doen met een woning en te weten komen…. Tevens ben ik aan het emotionele aan het werken, ook aan de immuniteit en ben er zeker van dat tegen december ik al een eind gekomen ben. Bedankt voor de alweer nuttige nieuwsbrief. Je bent een mooi mens!

 5. Dag Mo
  Dit bericht komt bij mij aan precies op het juiste moment in mijn leven, ik vraag me al jaren af waarom ik bepaalde patronen maar niet kon verbreken. Ik weet dat het geen luiheid was, eerder gebrek aan energie. Of beschikte ik niet over voldoende wilskracht? Wat is dat toch altijd bij mij? Nu ik dit allemaal lees denk ik.., ja dat is het! Je hebt gelijk…ik zou hier zeker wat meer over willen weten. Ik wacht op je verdere berichten af, misschien een seminar over dit onderwerp?

 6. Ik zit er midden in of nee, eigenlijk aan het begin van mijn zielsmissie leven. Een lang verhaal…het gaat over de liefde en mijn onlangs ontdekteanders seksuele geaardheid; ik ben polyamoreus en dat heeft alles te maken met mijn. Zielsmissie. Maar hoe en wat moet zich nog openbaren. En ja het heeft mij heel veel energie gekost al een half jaar. Zelfs mijn haren vallen uit. Ik zou heel graag mijn gezondheid willen opleveren. Ik ben altijd goed bezig geweest qua voeding een dergelijke en wil dat graag weer op pakken, gewoon omdat dat nodig is voor mezelf.
  Het doet me goed te ervaren dat er steeds meer aandacht komt voor Zielsmissie en energie, ik voel dat we voor een overgang staan, er is een verschuiving in aan het treden. Mijn missie heeft vooral met eigen liefde te maken, met eigenwaarde.
  Mooi dit, het ontroerd me. Dank je wel!

 7. Ik wil ondernemen,al jaren…..mijn passie volgen! Reizen naar Peru organiseren!
  Maar het blijft maar bij dromen……best frustrerend.
  Ik heb de juiste mensen op mijn pad nodig!
  Geduld? Of….geluk hebben of…..zelf meer actie ONDERNEMEN….

  1. Zelf actie ondernemen. Als je op de bank blijft zitten met een plan in je hoofd, zal je nooit weten wat er gebeurt na stap 1 want die zet je niet. Je kan niet alles tot in detail uitkauwen want het loopt altijd anders dan je denkt. En dat hoeft niet negatief te zijn. Sterker nog: juist positief. Nadat je de eerste stap hebt gezet en actief blijft, komen er altijd mensen en ideeen op je pad waar je nooit aan had gedacht en die beter zijn dan je ooit had kunnen bedenken. Niet denken maar doen! Schop onder je hol en gewoon beginnen.

  2. Ps: door te zeggen: “ik heb de juiste mensen nodig” leg je de verantwoordelijkheid voor succes bij een ander. De juiste personen komen op je pad als je de verantwoordelijkheid bij jezelf legt en actie gaat ondernemen.

 8. Zo herkenbaar, mijn lichaam was zo vreselijk moe dat ik in een burn-out ben beland en nu heel langzaam weer opkrabbel. Echt opgebrand, geen energie. Ik kijk er naar uit om de volgende artikelen over dit onderwerp te lezen. Trouwens al jouw artikelen vind ik interessant en heel inspirerend!

  1. En oh ja, dit alles omdat ik niet doe waar ik blij van word terwijl ik wel weet wat dat is. Lijkt wel of ik mijn halve leven moe ben.

   1. Een hele interessante mail. Vanmorgerealiseerde ik me enkeke dingen en jouw mail sluit daar heel erg op aan. Bijzonder en mooi. Ik blijf je info hierover graag volgen.

 9. Ik heb 3 auto-ongelukken gehad en last van mijn zenuwstelsel/chronisch pijn en endometriose. Zwaar onsuccesvol IVf traject achter de rug. Ik onderneem van alles wat binnen mijn pijngrens en pikkelgevoeligheid. Ik kan niet tegen felle lichten, harde geluiden of luchtjes. 24/7 heb ik pijn maar ik ga wel uit eten, ben nu op vakantie in het buitenland. Mijn probleem is dat ik over mijn grenzen ga. En daar een balans in moet vinden. Ik was altijd een actief persoon, iemand die de boel meeneemt in enthousiasme. Na een zwaar revalidatie traject heb ik mijzelf weer gevonden maar kamp nog steeds met mijn lichamelijke beperkingen. Het enige wat mij niet lukt is afvallen. Dus jou bericht is interessant want ik ben constant moe, heb overgewicht na ivf/ auto-ongeluk. Probeer te wandelen en gezond te leven maar dat gaat moeilijk met zoveel pijn.

  Ik gebruik geen pijnstillers meer, gebruikte tramadol, etc. Ben daar volledig af.

  Wat ik wil is van mijn angst en bewegingsangst af, daarvoor ga ik over 1,5 week EMDR therapie voor krijgen. Ben erg benieuwd wat het gaat brengen. Verder ga ik ook hijama proberen… Ik probeer voorruit te kijken en te leven met hoe ik nu ben Alhamdulilah. Ik zoek naar een beter energie level maar ben al erg blij met hoe het nu is. kan al meer dan eerst (namelijk alleen in een donkere kamer zonder prikkels). Ik zoek nu prikkels op maar met mate en mijn wilskracht laat me met sommige dingen in de steek. Nu ik lees, mssn mijn energieniveau.

  Ik probeer positief te blijven maar is soms best moeilijk. Mijn man en familie steunen mij enorm en daar heb ik geluk mee en ben ik bevoorrecht. Ook de vrienden die ik nog over heb (veel zijn na mijn ongeluk weggegaan) zijn goede vrienden.

  Via een goede vriendin ben ik op je site gekomen. Ik ben benieuwd. Zij had een cursus bij je gevolgd en binnenkort zijn wij beide bij 1 van jou lezingen. Ik heb er zin in.

  Groetjes,
  Anoniem

 10. Heel interessant allemaal, Mohamed. Top! Ben benieuwd naar de bron van het onderzoek naar de 8,6 mln Nederlanders die een chronisch actief immuunsysteem hebben. Er staat wel [bron] bij vermeld maar dat is geen live link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust