veroudering

Tips om het lichaam jong te houden

Leestijd: 2 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Tips om het lichaam jong te houden

Stimuleer je lichaam tot het afgeven van verjongende hormonen.

Naarmate we ouder worden, gaat de productie van verjongende hormonen achteruit. Denk hierbij aan het groeihormoon of het meester verjongingshormoon: dehydroepiandrosterone.

Met de onderstaande twee tips stimuleer je de afgifte van deze verjongende hormonen en om het lichaam jong te houden.
1) Zorg voor de inname van voedingsstoffen die je hormoonklieren jong houden. Denk hierbij aan: magnesium (zit in groene groenten, noten en zaden) , zink (rood vlees, eieren of pompoenpitten ) en vitamine c (groenten en fruit)

2) Zorg voor voldoende verzadigde vetten in de voeding. Veel verjongende hormonen worden uit cholesterol gemaakt (dat een verzadigde vet is) Wanneer je onvoldoende vetten eet, is er onvoldoende grondstof beschikbaar voor de productie van verjongende hormonen. Gezonde verzadigde vetten tref je bijvoorbeeld aan in: roomboter, eieren of kokosolie. Let wel dat je ook deze vetten met mate neemt omdat ze calorierijk zijn.

Eet voldoende rauwe voeding

Denk hierbij bijvoorbeeld aan noten, groenten of fruit dat niet verhit is. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol levensenergie. Wanneer we alle voeding die we eten verhitten gaat veel van deze energie verloren. Je lichaam moet dan extra moeite doen om de voeding te verteren. Een optimale manier om dit te doen is bijvoorbeeld door het maken van een smoothie waarin je wat groenten en een stuk fruit in een blender doet. Je kunt ook in de middag een salade maken. Geloof het of niet, maar je lichaam wordt hier erg blij van!

Heb een doel in het leven en geniet van het leven,

In mijn optiek is dit de allerbelangrijkste manier om het lichaam jong te houden. Een doel hebben mobiliseert je energie en wapent je tegen stress. Dan Buetler, expert op het gebied van verouderingsprocessen stelt dat mensen die een doel in het leven hebben gemiddeld 7 jaar ouder worden.

Wanneer weet je of je iets je gelukkig maakt?
Wanneer je de tijd vergeet, maar ook wanneer deze activiteit je energie geeft en geen energie kost.  Vaak zie je dat je talenten samenhangen met wat je leuk vindt. Kennelijk is er een reden dat jij juist dit talent bezit;-)

Dit was de nieuwsbrief voor deze keer!
Tot de volgende nieuwsbrief.

Agenda:

Seminar: Voeding & Vitaliteit

Tijdens dit seminar neem ik je mee in de wondere wereld van het menselijke lichaam en staat het inzichtcentraal. Je gaat beter begrijpen hoe alles samenhangt in je lichaam. Ook ga ik het  met je hebben over:

  • Strategieën voor meer energie en gewichtsverlies.
  • Tips om je lichaam jong te houden.
  • Hoe emoties je gezondheid beïnvloeden.
  • Voeding voor een mooie en stralende huid.

Data Seminar Voeding & Vitaliteit (tijd: 19:30-21:30)

Rotterdam:      woensdag 2 april of woensdag 9 april
Amsterdam:     dinsdag 1 april of  dinsdag 8 april

Prijs: 19,50

Klik hier om jezelf aan te melden!

 

Meer weten?

Tijdens het seminar lezing “Vrouw en Hormoonhuishouding” deel ik een aantal krachtige tips en inzichten, waarmee ik de afgelopen 10 jaar als orthomoleculair therapeut veel mensen heb geholpen. Ik hoop zo meer vrouwen op weg te helpen naar een stralende gezondheid waarin het zelfhelend vermogen van je lichaam centraal staat.

[us_btn text=”MEER INFO & RESERVEER JE PLEK!” link=”url:https%3A%2F%2Fpoweracademy.nl%2Fvrouw-en-hormoonhuishouding%2F|||” size=”25px” icon=”fa-hand-o-right ” iconpos=”right”]

Deel dit bericht met je vrienden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Mis niets en ontvang wekelijks gratis
gezondheids- en persoonlijke groei tips.

Meld jezelf aan door hieronder je voornaam en e-mail in te vullen.

Wij houden ook niet van SPAM, dus wees gerust