34793439_sk-1

Dit is de belangrijkste oorzaak van alle ziektes

Leestijd: 5 minuten

Vind je het interessant? Reageer en deel!

Het belang van verbinding

De belangrijkste oorzaak van alle ziektes is dat we de verbinding met onszelf verliezen. In dit artikel zal ik dit verder toelichten.

Een groot gedeelte van mijn leven geloofde ik mijn gedachten. Sommige dagen had ik een liefdevolle innerlijke dialoog en voelde ik mij één met alles om mij heen. Ik had de mooiste inzichten. Op andere dagen twijfelde ik aan mezelf en was de verbinding  inspiratie ver te zoeken. Tot er een fase in mijn leven kwam dat ik steeds meer ging nadenken over mijn gedachten. Ik zag mijzelf als onderzoeker en mijn gedachten waren mijn onderzoeksobject. Een van de eerste vragen die ik had was:

 ”Wat bepaalt de kwaliteit van mijn innerlijke dialoog?”

Want, vergis je niet…
De kwaliteit van je innerlijke dialoog bepaalt de kwaliteit van je emoties en de kwaliteit van je emoties bepaalt de kwaliteit van je leven.

Mijn conclusie was: de ruimte tussen twee gedachten bepaalt de kwaliteit van je innerlijke dialoog. Dus hoe groter deze ruimte is, hoe hoger de kwaliteit van mijn innerlijke dialoog. De ruimte waarin het denken stil staat, is de ruimte waarin je volledig bewust bent.

Klink het bovenstaande vaag? Ik leg het je graag uit. Hoe bewuster je bent van jezelf, hoe groter de kwaliteit van je innerlijke dialoog en dus van je gezondheid.

Het betekent ook dat als je aandacht gevangen zit in je gedachten. – ook al heb je alle kennis van de wereld –  je nauwelijks vooruit komt. Dat verklaart ook waarom nieuwjaarvoornemens voor de meeste mensen niet werken. Indien iemand daarentegen een hoge mate van zelfbewustzijn heeft, is de ruimte tussen wens en realisatie nihil. Je verlangt iets en je realiseert het.

We kunnen een probleem niet oplossen vanuit het bewustzijn die het heeft veroorzaakt. Albert Einstein

Het langstlopende onderzoek naar de gezondheid

Hoe belangrijk zelfbewustzijn is, blijkt ook uit het Longevity project, de langstlopende studie ooit naar de factoren die onze gezondheid verklaren. De studie loopt al sinds 1921 en is opgezet door Dr. Turman die destijds verbonden was aan de Stanford University.

verbinding_2
Weet je wat volgens deze studie de belangrijkste factor is voor een lang en gezond leven? Het is de factor ‘conscientiousness’’, wat in het Nederlands vertaalt kan worden als (de mate van) zelfbewustzijn.

Geloof me, dit is super magisch. Ik heb hiermee veel mensen gecoacht en geholpen met het oplossen van hun gezondheidsklachten. Een groep mensen heeft hierbij zelfs niet de voeding aangepast! Er is veel meer tussen hemel en aarde. Het geheim is dat we niet enkel in termen van calorieën, vitamines en antioxidanten moeten denken,  maar vooral in termen van liefde, bewustzijn en vibratie.  Als je voelt wat ik bedoel, dan weet je vast ook wel dat alle antwoorden in jou zitten. Jij bent het allemaal, wij zijn ontzettend krachtige wezens!  

Het geheim is dat we niet enkel in termen van calorieën, vitamines en antioxidanten moeten denken,  maar vooral in termen van liefde, bewustzijn en vibratie.

Wat bepaalt nu onze mate van zelfbewustzijn?

De vrije energiestroom in je lichaam bepaalt de mate waarin je zelfbewust bent.
Vrije energie stroom, hoe bedoel je?
Energieblokkades zorgen ervoor dat de energie in ons lichaam niet goed stroomt. Let wel: ik heb het hier over de levensenergie (geen calorische energie), ook wel Qi genoemd in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de Ayurveda, de Indiase geneeswijze wordt dit Prana genoemd.

Energieblokkades belemmeren de vrije energiestroom in je lichaam. Hoe minder goed de energie stroomt, hoe sneller we ziek  worden. Het omgekeerde is ook waar. Hoe beter de energie vrij stroomt in je lichaam, hoe meer wonderen er in je leven gebeuren.

“Hoe beter de energie vrij stroomt in je lichaam, hoe meer wonderen er in je leven gebeuren”

Dit zijn de vier meest voorkomende energieblokkades:

 • Onverwerkte emoties. Die hebben we allemaal in meer of mindere mate.
 • Mentale blokkades. Onverwerkte emoties zorgen later voor mentale blokkades. Blokkades die ons op een onbewust niveau verslaafd maken aan pijn en zorgen dat we gevangen zitten in ons hoofd.
 • Spirituele blokkades. Hierbij leef je het leven van buiten naar binnen. Je hebt de illusie dat je het geluk buiten je gaat vinden. Je buitenwereld draagt zeker bij aan je geluk, maar mag nooit het fundament van je geluk vormen.
 • Immunologische blokkades. In Nederland alleen al hebben 8,6 miljoen mensen een chronische aandoening (Bron). Met als gevolg dat het immuunsysteem en de darmen alle energie naar zich toetrekken en de energie daardoor niet vrij meer kan stromen.

Energieblokkades = lager zelfbewustzijn = een minder lang, gezond en gelukkig leven.

Er zijn vele paden, maar er is maar één weg: onze frequentie blijven verhogen en verhogen zodat we meer en meer op de BRON gaan lijken. Hermes Trismegistos

Wat is nu HET belangrijkste om je zelfbewustzijn te vergroten?

Eigenlijk is het simpel. Dit is wat je kunt doen om de verbinding met jezelf te herstellen en je gezondheidsklachten bij de bron aan te pakken. Ben je er klaar voor…

Verwelkom je pijn liefdevol… zonder erover te oordelen

Niets is opgewassen tegen de helende kracht van liefde. Zonder dat je het weet, ben je gehecht (geraakt) aan pijn. Wanneer je niet bewust bent van deze pijn zal deze je leven beheersen. Alles wat je omlaag haalt, kun je zien als pijn; je angsten, je zorgen, je onzekerheden. Hoe vaak beheersen deze jouw leven?

Je pijn verwelkomen in liefde is niet eenvoudig. Zeker niet nu, in een wereld waar angst het collectieve bewustzijn domineert.  De kans is groot dat de onzekerheid rondom het Coronavirus je aandacht gijzelt en je bewustzijn vernauwt. Het gevolg is dat je in de overlevingsmodus gaat. Angst domineert, zodat je creativiteit en het bedenken van oplossingen tot het vriespunt dalen.

Hoe verwelkom je pijn in liefde?

Lieve lezer,
Raap al je moed bij elkaar en neem nog meer de verantwoordelijkheid over je leven.
Observeer vervolgens je gehechtheid aan pijn. Observeer je gedachten wanneer je je angstig, verward of onzeker voelt. Hoe meer je gedachten van pijn liefdevol (zonder oordeel) observeert, hoe meer ze hun kracht verliezen. Realiseer je dat jij niet je gedachten bent en dat je altijd een keuze hebt. Zolang je pijn veroordeelt, blijf je gevangen in deze pijn. De pijn wil echter geen oordeel, het wil gezien worden! Het wil gevoeld worden!

Hoe meer je gedachten van pijn liefdevol observeert, hoe meer ze hun kracht verliezen

Wanneer je dit oefent, herstel je de verbinding met jezelf. Niets is heilzamer voor je gezondheid dan het herstellen van deze verbinding. Stukje bij stukje komt er steeds meer licht in je cellen. Je vibratie gaat omhoog zodat de stem van je intentie (de bron) zonder ruis doorkomt. Welkom in deze prachtige wereld, waar je in staat bent om wonderen te verrichten.

Laten we juist nu samen een liefdevolle wereld creëren.

Ik ben een optimist in hart en nieren en ja ik ben ook verliefd op het leven. Ik ben dat omdat ik zelf vele jaren geteisterd werd door angsten. Ik weet hoe een paniekaanval voelt. Ik weet hoe het is om je verloren te voelen. Ik heb mijn angsten doorleefd en zie hoe mooi het allemaal kan zijn. Dit gevoel delen, zie ik als een onderdeel van mijn missie.

Laten we werken aan een wereld voorbij de 1,5 meter.
Een wereld waarin liefde het collectieve energieveld domineert.
Een wereld waar we vanuit verbinding met elkaar leven.
Een wereld waarin we verbonden zijn met de liefde in ons hart.

Denk niet dat jouw acties geen invloed hebben.
De wereld heeft jou nodig.
Jij bent belangrijk.
Jij hoort erbij.
Als jij jouw pijn heelt, heel je daarmee een klein beetje pijn op deze planeet.
Begin vandaag nog.

Hartelijke groet,

Ir. ing.  Mohammed Boulahrir
Orthomoleculair therapeut & Klinisch Psycho Neuro Immunoloog

Wellicht vind je dit ook interessant?

Berichtje van mijn overleden moeder.

Hoe gezond is jouw lever? (10 tips en handige link)

Ik vind het altijd leuk wanneer je een berichtje achterlaat.
Wellicht heb jij ook een mooi inzicht dat voor jou waardevol is.
Deel het gerust in het reactieveldje hieronder.

Heel erg bedankt voor je bijdrage alvast!

Deel dit bericht met je vrienden:

49 reacties

 1. Dankjewel Mohammed, het klopt helemaal, alles wat we nodig hebben is liefde, en vooral zelfliefde, want pas van daaruit zijn we zelf in staat om liefde te geven. In deze maatschappij zijn veel mensen echter het contact met zichzelf kwijtgeraakt en zelf heb ik ook gemerkt dat ik meer zelfliefde nodig heb. Gelukkig gaat het steeds beter en worden steeds meer mensen zich hiervan bewust, zeker in deze bizarre tijd. Hoe meer we afstemmen op liefde, hoe beter het met ons en onze wereld gaat. Ik kijk uit naar je boek. Namasté 🙏🏻🍀

   1. Dankjewel Mohammed. Ik heb volgens vele artsen een chronische psychische ziekte. Mijn darmflora is inderdaad ook al jaren van slag. Maar toch ben ik op zoek naar mijzelf en wil ik mij niet meer laten. Ik wil naar de bron. En stukje bij beetje ontdek ik steeds meer. Dat mijn gedachten niet ik zijn. Dat er diep in mij een bron is. Zonder oordeel. Die alles observeerd. Heel mooi hoe je mensen helpt. Jij hebt mij al een beetje. Door het te belichten waar ik al die tijd naar opzoek ben. Ik zend jouw ook heel veel liefde toe. En voor beide een lang en gelukkig leven.❤️🙏🏻🍀

 2. Wat mooi dat ik deze mail juist nu zo bewust lees. Ik sta op het punt om een belangrijk deel van mijn werkend leven los te laten…..
  Ik wil dit heel bewust ( waaarom wel, waarom niet) doen maar ook mijn intuïtie en gevoel volgen.

 3. Lieve Mohammed, jij bent al circa 1,5 jaar op mijn pad en ik ben dankbaar voor alle informatie van jou die mij telkens weer bereikt op het juiste moment, dank daarvoor!

 4. Ik lees je stuk aandachtig, omdat je het ook helder en inspirerend verwoord. Dat kan alleen als je in verbinding staat met je zelf en oprecht bent.

 5. Wow mooi. Ik kan niet wachten tot je boek uit is. Ik wil hier graag meer mee doen, heb nog wel meer handvatten nodig. Dankjewel 😄

 6. Lieve Mohammed
  Dankjewel voor je prachtige mail!!❤️
  Deze mail komt voor mij als geroepen!! Ik heb ( al vanaf mijn jeugd ) heel veel fysieke klachten die, nu ik ouder wordt steeds heftiger worden. Op dit moment zie ik het leven heel zwaar en somber in.. ben regelmatig in paniek. Soms denk ik dat ik niet lang meer te leven heb.
  Het klopt, denk ik, helemaal wat jij zegt maar ik krijg dit alleen niet voor elkaar… mijn vraag is dus zou je mij kunnen helpen?🙏

 7. Lieve Mohammed, helemaal met je eens in Liefde en Licht.
  Bedankt en succes met je boek. Kijk er naar uit 🙏🕯😘

 8. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om gezond te eten en je pijn te helen met liefde, dan blijf je op dit pad. Doen, doen, doen. En daar is doorzettingsvermogen voor nodig. Jij geeft ieder dat steuntje in de rug en zegt waar het op staat, vanuit liefde. Ben benieuwd naar je boek. Muzikale kracht groet Agnes

 9. Dank je wel mohamed voor de inspirerende tekst. Dit is de kern van het leven voor iedereen.
  Ben oprecht geinteresseerd in jouw boek en wie weet ooit een lezing over bovenstaand thema !!

  1. Kijk uit naar je online lezingen. Tijd geleden dat we daar bij konden zijn. Dank voor al je mooie woorden. Al jaren!

 10. Hey Mo,

  Dat is een tijdje geleden.
  Bedankt voor je mooie inzichten. Je bent altijd al een inspiratie voor me geweest.
  Zal jouw woorden eens goed tot me nemen. Ik ben recent gestart met mijn eigen vastgoedbedrijf dus het komt juist nu erg goed uit om al het positieve in mij op te wekken.

  Succes met het boek! Cheers,

  Tom.

 11. Ik kijk uit naar jouw boek en heb ook al vaker lezingen van jouw bezocht. Zelfliefde is ook iets wat ik moet leren. Ik probeer mensen in mijn omgeving altijd te helpen maar daarbij krijg je vaak niet terug wat je zelf geeft. Dat hoeft ook niet maar je voelt je dan toch vaak alleen en teleurgesteld. Als je hier een inzicht over hebt zou ik die graag van jou ontvangen.

 12. Lieve Mohammed
  Dankjewel voor deze prachtige liefdevolle inspirerende mail.
  Zo veel herkenning in wat je schrijft.
  De reis van binnen naar buiten van angst naar liefde.
  Gun ik iedereen.
  Laten we de wereld samen mooier kleuren.
  Ik kijk erg uit naar je boek.🙏🍀
  Liefs Maaike

 13. Lieve Mohammed,
  Ontzettend bedankt voor je altijd inspirerende boodschappen. Omdat ze zo recht uit je hart komen, zo puur en enthousiast zijn, komen ze altijd weer zo goed binnen. Dit bericht kwam voor mij op het juiste moment, dankjewel! Ik kijk uit naar je boek! 🙏🍀 Lieve groeten, Petra

 14. Dank voor deze toegankelijk en inspirerend geschreven tekst!
  Succes met alle voorbereidingen voor de lancering van je boek.

 15. Dankjewel Mohammed!!
  Heel mooi stuk! Ik moet echt werken aan mijn zelfliefde en dit had ik net nodig om heel bewust na te denken hoe ik me zelf zelfliefde kan geven.

 16. Prachtige zinnen Mohammed!
  Het komt vanzelf bij de mensen terecht die het ZIEN en VOELEN💪
  Ben benieuwd naar je boek!

 17. Dank je wel lieve Mo, zo’n eyeopener had ik de laatste maanden nodig. Bedankt voor het delen, altijd vol inspiratie en bewustwording. Ik kijk uit naar je boek👍🌞

 18. Waw! Ik had dit nodig en het kwam op de perfecte timing. Ik ben zeer benieuwd naar de online lezingen! Bedankt om dit te delen 🙏

 19. Hallo, Mohammed,
  Bedoel je met het stukje Hieronder tussen aanhalingstekens letterlijk ruimte? ‘’de ruimte tussen twee gedachten bepaalt de kwaliteit van je innerlijke dialoog. Dus hoe groter deze ruimte is, hoe hoger de kwaliteit van mijn innerlijke dialoog. De ruimte waarin het denken stil staat, is de ruimte waarin je volledig bewust bent”

  Heb je misschien een praktische oefeningen om dit te leren? Ik denk aan meditatie, maar ook dan schieten mijn gedachten alle kanten op. Niet eens vervelende gedachten hoor.
  Groet,
  Jennifer

  1. Hallo Jennifer,

   Er zijn vele oefeningen. Inderdaad meditatie, dat zie ik al een hele krachtige manier om stilte te trainen. De kracht van meditatie is vooral dat je het dagelijks doet. Dan merk je al gauw hoe bewust je bent van alle ruis in het hoofd. Dit waarnemen zorgt er al voor dat veel ruis oplost.

   Een andere opdracht is: neem je voor om de komende tijd zo min mogelijk te oordelen. Weersta de verleiding om ergens een oordeel over te hebben. Je gaat merken dat de stilte steeds groter wordt.
   Wees wat vaker in de natuur. De meeste mensen gaan dan intuïtief over op het voelen in plaats van denken. Een andere manier is om vaker alleen te zijn en vooral gewoon te zijn.
   Veel succes!
   Hartelijke groet,
   Mohammed Boulahrir

 20. wat is het toch bijzonder fijn dat je elke keer met input komt die zo aanhaakt op wat ik voel, wat ik ergens weet maar ergens vastzit. en dan kom jij altijd met een mail met input die aanhaakt en me helpt. 🙂

 21. Klopt helemaal. Als je van jezelf leert houden, kun je pas van anderen houden en liefde uitdelen. Hierin is het zo belangrijk dat je eerst door je eigen pijn heengaat waardoor alle muren die om je heen gebouwd zijn door jezelf, die door anderen zijn gekomen, afbrokkelen en je steeds dichter bij jezelf komt zoals je bent bedoeld. Daarom geloof ik ook in een God die ons heeft gemaakt en die ons zo heeft bedoeld Hij is vol van liefde. En dat geluk idd niet aan de buitenkant te vinden is, maar van binnen.

 22. Lieve Mohammed, Ik zie uit naar jou boek, als dit er een onderdeel van is dan begrijpen wij elkaar. Je kunt het allemaal zo duidelijk verwoorden / toegankelijk maken, echt top. Dankjewel. Joke ( Ik ben nog wel benieuwd of het waterfilterapparaat je bevalt wat je destijds aangeraden hebt.)

 23. Mooi geschreven en het maakt me ook verdrietig.
  Als ik hier jaren geleden aan had gewerkt was ik nu gezond en gelukkig.

  Er is nu zoveel kapot in mijn lichaam en ben zo beperkt en bid al zolang om richting (bijv voeding etc) en herstel en ga alleen maar achteruit…

  Ik gun iedereen de dingen in jouw blog wel op tijd te doen

 24. Mooi om te zien wat een reis je hebt doorgemaakt om dit zo goed te verwoorden. Wat al we niet meer oordelen? Niet meer oordelen over anderen en niet meer oordelen over onszelf. Hoeveel blijer worden we dan ?
  Nu is de tijd. Corona heeft ons bewuster gemaakt. Wat mogen wij nog bewuster worden? Dank je wel voor wie je bent.

 25. Wat een bijzonder en prachtig verhaal ……inzicht.
  Hoe wonderlijk om jouw, orthomoleculair therapeut te horen zeggen dat we niet alleen in vitaminen,
  Antioxidanten, calorieën …….eten moeten denken ….
  Ben zelf therapeut en overtuigd dat Liefde de bron is van al het leven.
  Oftewel stress, negatieve overtuigingen, trauma creëren blokkades
  in onze flow of energie stroom ……wat vroeg of laat uitmond in
  Wat ze noemen een overlevingskans stand : vechten, vluchten, bevroren.
  Die uitputting resulteert uiteindelijk in ziekte ……..
  Hormoon schommelingen, cortisol, etc ……vage klachten, chronisch…
  Ben ongelofelijk benieuwd naar je vervolg ……..
  How to create your own miracle …..

  Rob

 26. Wat een bijzonder en prachtig verhaal ……inzicht.
  Hoe wonderlijk om jouw, orthomoleculair therapeut te horen zeggen dat we niet alleen in vitaminen,
  Antioxidanten, calorieën …….eten moeten denken ….
  Ben zelf therapeut en overtuigd dat Liefde de bron is van al het leven.
  Oftewel stress, negatieve overtuigingen, trauma creëren blokkades
  in onze flow of energie stroom ……wat vroeg of laat uitmond in
  Wat ze noemen een overlevingskans stand : vechten, vluchten, bevroren.
  Die uitputting resulteert uiteindelijk in ziekte ……..
  Hormoon schommelingen, cortisol, etc ……vage klachten, chronisch…
  Ben ongelofelijk benieuwd naar je vervolg ……..

  How to create your own miracle …..

  Rob

 27. ‘Het geheim is dat we niet enkel in termen van calorieën, vitamines en antioxidanten moeten denken, maar vooral in termen van liefde, bewustzijn en vibratie.’
  Wat een mooie beschrijving van hoe je mooi en gezond in het leven kan staan! Ik geloof er echt in dat je door negatieve of zelfs goed bedoelde te hevige emoties letterlijk ziek kan worden.
  Zelf heb ik al heel wat (toen) onverwerkte pijn losgelaten en het voelde idd als een bevrijding. Toch sluimert er hier en daar nog wat van in lijn lichaamsvezels die nu en dan opduiken. Dit uit zich dan in onzekere momenten, lichaamspijnen, … Nog veel werk aan de winkel dus.
  Bedankt voor de inzichten die me hierbij zeker zullen helpen!

  Veerle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0